Antalya`nın Simgeleri Işıklandırılacak - antalyamiz.com

Antalya`nın Simgeleri Işıklandırılacak

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saat Kulesi, Yivli Minare ve külliyesinin ışıklandırılması için bir proje hazırlattığını ve bu çalışmanın çok yakın bir zamanda başlayacağını belirtti. Bu üç tarihi yapıyı özel bir sistemle aydınlatarak Antalya'nın simgelerinin daha da ön plana çıkacağını ifade etti. İşıklandırma için gerekli olan bütçenin bir kısmının Özel İdare bütçesinden, bir kısmının da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan karşılanacağını açıkladı.

Vali Yüksel, bu tarihi yapıların ışıklandırılmasının ardından falez bandının bir kısmının da aydınlatılacağını söyledi. Bu tür çalışmaların Antalya'nın turist çekme potansiyelini artırmak için önemli olduğunu vurgulayarak, şehrin dünya standartlarında bir görünüme kavuşturulacağını belirtti.

Ayrıca, Kaleiçi'nde yapılacak çalışmalarla ilgili olarak bir alan yönetimi uygulamasını düşündüklerini ve bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir yasa hazırlığı içinde olduğunu ifade etti. Kaleiçi'nde yaşayan insanların yönetimde söz sahibi olacağı ve kendi bütçelerine sahip olacakları bir sistem önerisi getirdiklerini belirtti.

Lara plajlarının bir bölümünün halka açıldığını hatırlatan Vali Yüksel, buradaki düzenleme çalışmalarının devam edeceğini ve Lara plajlarının tamamının halka açılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, Lara plajlarının üst kısmında bulunan orman arazilerinin de sahil bandıyla bütünlük içinde kullanılması gerektiğini ifade etti.

09 Temmuz 2004 | Antalya Merkez | 4174 kez okundu | 0 kez tavsiye edildi | Kaynak: Bilinmiyor
Yorum Ekle
Yorumlar

mustafa

iyi olmuş ama simgesinide koysa kydınız çok ama çoook güzel olurdu.

  • 01 Nisan 2008 Salı 19:52
Benzer Haberler
antalyamiz.com -
Antalya Hayvanat Bahçesi: Doğa ve Eğitim İçin Bir Merkez
devamı
antalyamiz.com -
Demirciler Çarşısı Zamana Direniyor
devamı
antalyamiz.com -
Saklıdoruk (2503 m.)
devamı
antalyamiz.com -
39. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başlıyor
devamı
antalyamiz.com -
Güneyde Bir Cennet Antalya
devamı
antalyamiz.com -
Şehir Surları
devamı
antalyamiz.com -
Antalya: Türkiye’nin Turizm Cenneti ve Ekonomik Gücü
devamı
antalyamiz.com -
Bakırtepe (2547 m.)
devamı
antalyamiz.com -
Falezlerde Ölüm Oyunu
devamı
antalyamiz.com -
Hadrian Kapısı
devamı
antalyamiz.com -
Antalya Şehir İçi ve Genel Tarihi Yerleri
devamı
antalyamiz.com -
Gıyasettin Keyhüsrev Heykeli Yavuz Özcan Parkına konuldu
devamı
antalyamiz.com -
41. Altın Portakal`a Doğru
devamı
antalyamiz.com -
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Kaldırım Seferberliği
devamı
antalyamiz.com -
Hurma Yangını Korkuttu
devamı