06-09-2010
Forum

Ana Sayfa / Günümüz Antalya / Antalya`da Hafif raylı sistemin ilk vagonu yola çıktı

Teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın geleceğine imza atacak proje çerçevesinde ilk vagonun Kasım ayı ortalarında Antalya’da olacağını söyledi.

Antalya Hafif Raylı Sistem Projesi kapsamında yolcu taşıyacak ilk vagon, üretiminin yapıldığı İspanya’nın San Sebastian kentinden Cuma günü yola çıktı.

Tamamı 14 vagondan oluşacak ilk trenin teslim törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, trenin yapımcı firması CAF’ın CEO’su Jesus Esnaola, Proje Müdürü Anton Soenz, Genel Müdür Felipe Rodrigo, Yüklenici firma Alarko’nun Proje Koordinatörü Hasip Akşit, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Caner Şahinkara yine Antalya Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Danışmanı Haluk Bayraktar ile Antalyalı gazeteciler katıldı.

San Sebastian kentinde düzenlenen törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 11 kilometrelik hattın bir buçuk sene gibi kısa bir sürede tamamlanmasının gerçek dünya rekoru olduğunu söyledi.

Türel, şöyle konuştu: “Antalya’nın geleceğine imza atacak bir proje olan hafif raylı sistem projesinin yüklenmesiyle ilgili bütün prosedürler tamamlandı. 11 kilometrelik hattımızın bir buçuk sene gibi kısa bir sürede tamamlanması gerçekten bir dünya rekoru. 11 kilometrenin bir buçuk kilometresi de yerin altında inşa edilmiştir. Tren Barselona’dan gemiye yüklendikten sonra Türkiye’ye hareket edecek ve hava durumunda bir olumsuzluk olmazsa Kasım ortalarında Antalya’da olacak. Antalyalı değerli vatandaşlarımıza bir sözümüz oldu. Her zaman her proje de bir hedef ortaya koyduk. Bunları geri sayım cihazlarıyla teyit ederek bitirme tarihlerini halkımıza açıkça anlattık. Bugüne kadar da verdiğimiz sözlerin hepsini tutabilmeyi başardık. 1,5 senede bu projeyi bitireceğimiz dediğimizde ‘hayal görüyorlar’ diyen bazı kesimler bir kez daha bu hedeflerin Antalya’da gerçek olmaya başlayacağını görecekler. Antalya adına büyük bir mutluluk yaşıyoruz.”

TRENİN ÖZELLİKLERİ
31 Aralık’ta ilk deneme sürüşlerine başlanacak olan tren son teknolojik üstünlükler taşıyor. Her biri 41 bin ton ağırlığındaki trenin hızı saatte maksimum 70 kilometre olacak. 66 koltuklu vagon toplam 307 kişiyi aynı anda taşıyabilecek. Özürlülerin de düşünüldüğü trenin genişliği 2,65 yüksekliği ise 3,4 metre. 6 kapılı trenin iki sürücü kabini var ve her iki yöne doğru hareket edebiliyor. Elektrikli vagonlar dizel trenlere göre yüzde 20 daha ucuz enerji kullanacak. Toplam 14 vagon önümüzdeki Haziran ayına kadar Antalya’ya peyder pey gönderilecek.

27.10.2008 09:57, 1815 kez okundu 0 kez tavsiye edildi. Kaynak : antalya.bel.tr

Diğer Yazılar
ASAT`ın laboratuarı geziyor Mobil laboratuar ile anında su analizi
47. Antalya Altın Portakal`da Heyecan Başladı
47. Altın Portakal`ın bu yılki yüzü Ebru Akel (2010)
Aktur’da şenlikler başladı !
Antalya yazlık sinemaya merhaba dedi, halka ücretsiz sinema gösterimi
Hıdırlık Dinletileri sürüyor
Çek turistin böbrekleri ile Antalya`da yaşama tutundular
Tütüncü’den Antalya Kepez`de spor salonu müjdesi
Antalya Büyükşehir’den engelli çocuklara yaz okulu
Antalya Büyükşehir’den gençlere ücretsiz kamp
Halk Kart 16 Temmuz’da raylı sistemle başlıyor
Antalya`da Belediyenin açtığı 2010 Yaz Spor Okulu kayıtları başlıyor
Muratpaşa Belediyespor Antalya Yaz Spor Okulları açılıyor
`Kör Döğüşü` Ödüle Aday
Antalya`nın En Büyük Alışveriş Merkezi TerraCity`ye Mağazalardan Yoğun İlgi
Hayvanat Bahçesi’ne ziyaretçi akını
Halka ücretsiz sinema gösterimi
Ücretsiz içme suyu analizi
Antalya Sanatla buluşuyor, Fazıl Say Kepez`de
‘Moskova Virtüözleri Beşlisi’ ile Müzik Şöleni Şimdi Antalya`da
Etiketler :

Foto Galeri