09-02-2012
Forum

Ana Sayfa / Diğer Gündem / Diyaliz Merkezi`ndeki skandala inceleme

Valilikten yapilan yazili aciklamada, ozel diyaliz merkezinin Saglik Mudurlugunce 2006 yilinda yapilan rutin denetimleri sirasinda ekim ayinda 64 olan Hepatit-C hasta sayisinin kasim ayi itibariyle 88`e yukseldiginin tespit edilmesi uzerine konunun incelemeye alindigi belirtildi.
Konunun Saglik Bakanligina bildirilerek mufettis gorevlendirilmesi talebinde bulunuldugu kaydedilen aciklamada, su ifadelere yer verildi:
`Olusturulan Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafindan soz konusu diyaliz merkezi ile ilgili olarak hazirlanan raporda, yapilan tespitlerin ve enfeksiyon kesin bulasma mekanizmasinin degerlendirilmesi icin konunun ust merci olan D.U Egitim ve Arastirma Hastanesinde olusturulan bir kurulca incelenmesi istenilmistir.
Konunun Saglik Bakanligi mufettisleri, Il Saglik Mudurlugu ve D.U Arastirma Hastanesince incelemeleri devam etmektedir.` Aciklamada ayrica, inceleme sonucuna gore gerekli islemlerin yapilacagi bildirildi.
Diyarbakir Il Saglik Mudur Vekili Dr. Nihat Yavuz, Diyarbakir`da faaliyet gosteren bir ozel diyaliz merkezinde 2 ay once tedavi goren 22 hastada Hepatit-C virusunun tespit edildigini soylemisti.

SAGLIK BAKANLIGI: INCELEME BASLATILDI
Saglik Bakanligi da bir aciklama yaparak konuyla ilgili inceleme baslatildigini duyurdu.
Saglik Bakanligi Basin ve Halkla Iliskiler Musavirliginden yapilan aciklamada, Saglik Bakani Recep Akdag`in konuya bizzat el koydugu belirtildi.
Akdag`in talimatiyla, iddialari incelemek uzere, Saglik Bakanligi Teftis Kurulundan bir mufettis, Tedavi Hizmetleri Genel Mudur Yardimcisi Alaaddin Dilsiz, bir enfeksiyon hastaliklari uzmani, bir nefrolog ve bir mikrobiyoloji uzmanindan olusan heyet yarin Diyarbakir`da olacak.
Heyetin konuyu her boyutuyla inceleyerek bir rapor hazirlayacagi, raporun sonuclarinin da kamuoyuyla paylasilacagi bildirildi.
milliyet

03.01.2007 15:50, 2724 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

Diğer Yazılar
Trafik Kazalarına Karşı Uyarılar
2009 Yılbaşında hediyeler göz kamaştırıyor
OECD e göre ormanlarımız büyüyor
Turizmde GPS uyumlu mobil rehber dönemi
Erzurum'da tiyatro rekoru
Allianoi çamurda heykeli Zaragoza'da
2008 Yılbaşı Büyük İkramiye Milli Piyango
2008 Yılbaşı Özel Çekiliş Milli Piyango Tam Sonuçları
Mavi ile yeşilin dansi
Baskenti sarsan yasak ask iddiasi
Dort buyuk ilde Hepatit-C tehlikesi
Kutsal topraklardan donus basladi
Dunyayi degistiren bilimadamlari Antalya`da
Hekimlerin % 32,7`si hastanede sigara iciyor
Bayramin kaza bilancosu: 49 olu, 266 yarali
Diyaliz Merkezi`ndeki skandala inceleme
Bir ogretmen 12 ogrenci tipiden mahsur kaldi
CHP`li milletvekili trafik kazasinda oldu
Malatya`da hafif siddetli deprem
Bati da lodos, dogu da soguk
Etiketler :

Foto Galeri