0
77
Kullanıcı Adı / Şifre : Üye Olmak İstiyorum Şifremi Unuttum
IP : 38.103.63.61
Anadolu, Homer, İlyada, Kral Midas, Heredot Gibi Birçok Tarihi Efsanenin Doğum Yeridir.
Antalya Resim
Kaş , Batık , Sualtı , Dalış , Scuba
Anket
Yeni Antalyamiz.Com nasil olmuş ?
İdare Eder : 40
Çok Karışık : 17
Pek Bi Hoş : 24
Aslında Beğendim : 16
Wayy Be : 25
Bir Daha Açmıcam : 124

Toplam : 246
  • Sende Oyla
  • Buyuk illerde susuzluk kapida

    120 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

    Diğer Gündem

    Turkiye icme suyu konusunda ciddi bir problemle karsi karsiya. Sadece Kocaeli degil, Ankara`nin da aralarinda bulundugu bircok ilde icme suyu problemi yasanacak.

    Turkiye icme suyu konusunda ciddi bir problemle karsi karsiya. Devlet Su Isleri (DSI), basta Ankara ve Bursa olmak uzere, bircok ilde icme suyu probleminin baslayacagini acikladi.

    Kuraklik yatirimsizlikla birlesince, Istanbul haric Turkiye`nin hemen hemen tum illerinde icme suyu sikintisi ortaya cikti.

    DSI Genel Muduru Veysel Eroglu, herkesi su kullaniminda tasarruflu olmaya cagirdi. Yetkililere gore sikintinin iki nedeni var:

    * Yagislarin yillik ortalamalara gore dusuk seyretmesi
    * Zamaninda gerekli yatirimlarin yapilmamasi

    Icme suyu barajlarinda doluluk durumu soyle:
    Iller: 2005 2006
    Istanbul 511.8 395.7
    Bursa 14.39 0.26
    Izmir 89.2 83.6
    Ankara 310.6 143.3

    Illere icme suyu tedarik eden barajlarin doluluk durumuna bakildiginda sorun net olarak ortaya cikiyor.

    Rakamlara gore Istanbul`un kendine 2040 yilina kadar yetecek suyu var. Izmir`de de simdilik bir problem yok. Ancak Bursa ve Ankara icin ayni seyleri soylemek mumkun degil.

    Bursa`da 60, Ankara`da 200 gunluk su kaldi
    Barajlarin doluluk orani 2005 yilina gore cok dusuk. Bursa`ya icme suyu saglayan Doganli barajindaki su miktari en alt seviyelerde.

    Bursa`nin sadece 60 gunluk suyu kaldigini soyleyen Veysel Eroglu, su kesintileri baslamadan insaati yeni tamamlanan ve su tutulmaya baslanan Nilufer barajinin devreye girmesini umuyor.

    Ankara icin de cozum arayisi suruyor. Ankara`nin sadece 200 gunluk suyu bulunuyor, cozum icin gelistirilen projelerin devreye girmesinin de biraz zaman alabilecegi yani sikintinin buyuyuyebilecegi gorunuyor.

    Sadece Ankara ve Bursa degil, bircok ilde de ucu ucuna yetisecek yatirimlarla icme suyu sorunu cozulmeye calisiliyor. Sorunlu iller Afyonkarahisar, Kilis, Gaziantep, Mersin, Trabzon, Konya, Sinop olarak one cikiyor.

    Yatirimlarla soruna cozum araniyor, ama Veysel Eroglu`na gore tuketicinin de ustune dusenler var.
    cnnturk

    21.12.2006 20:34

    Buyuk illerde susuzluk kapida Fotoğraf & Resim Galerisi

    Resim Galerisinde Kayıtlı Resim Henüz Yok!

    2.615