0
50
Kullanıcı Adı / Şifre : Üye Olmak İstiyorum Şifremi Unuttum
IP : 38.103.63.61
Nuh un Gemisi Ağrı Dağının Tepesine Demirlemiştir.
Antalya Resim
Antalya
Anket
Yeni Antalyamiz.Com nasil olmuş ?
İdare Eder : 40
Çok Karışık : 17
Pek Bi Hoş : 24
Aslında Beğendim : 16
Wayy Be : 25
Bir Daha Açmıcam : 124

Toplam : 246
  • Sende Oyla
  • Internet sansurcusu 13 ulke

    123 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

    Bilim ve Teknoloji

    Haber iletisimi alaninda demokratik uygulamalari savunan Sinir Tanimayan Gazeteciler (RSF) orgutu, intenrnette sansur uygulayan ulkelerin listesini yayinladi. Misir listeye ilk kez girerken, Nepal, Libya ve Maldivler gibi baskici rejimler listeden cikmayi basardilar. RSF, dunyada 13 ulkenin internette ciddi sansur ve cezai yaptirimlar uygulayarak, kullanicilarin hayatini zorlastirdigini vurguluyor. Listedeki ulkeler soyle: Belarus, Cin, Iran, Kuzey Kore, Kuba, Misir, Myanmar, Ozbekistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Turkmenistan ve Vietnam.

    Paris merkezli Sinir Tanimayan Gazeteciler (Reporters Sans Frontieres) orgutunun web sitesinde, sasur uygulayan ulkeleri protestoya davet ediyor ve Yahoo`nun kurucusu Jerry Yang`a Cin`deki uygulamalarini elestiren mesaj iletiliyor. RSF, bircok kereler Yahoo`nun Cin`de is yapabilmek icin komunist rejimin dikte ettigi yasaklari sitesinde uygulamayi kabul etmisti. Bu yasaklar arasinda muhalif sitelerin arama motorunun disinda birakilmasi, sansur ve bazi kullanicilarin kimliklerinin ihbar edilmesi bulunuyor.

    100`DEN FAZLA KULLANICI HAPISTE
    RSF her yil internette sansurcu ulkelerin listesini yayinliyor, ancak bu yil ilk kez bu ulkeleri protesto etmeye yonelikcagrida bulunuyor. RSF, internetin dunyadaki milyonlarca kullanici arasinda organik bir bag kurdugunu ve kisilerin birbirlerinin ozgurlukleri konusunda aktif davranabilecegini savunuyor. Dunya capinda 61 people, Cin`de ise 52 gazeteci internette goruslerini dile getirdikleri icin demir parmakliklarin arkasinda.

    LIBYA CIKTI, MISIR GIRDI
    Cin ve Burma gibi insan haklari konusunda sicili kabarik ulkelerin yani sira, bloglara uyguladigi sansur nedeniyle Misir da kara listeye girdi. Misir son aylarda demokratik reform talebi dile getiren 3 internet yazari tutuklanmisti. Buna karsilik, listenin gedikli uyelerinden Libya, internete sansuru yumusattigi icin cikarildi.

    Reporters Sans Frontieres, 1985 yilinda Fransiz gazeteci Robert Menard tarafindan kurulmustu. RSF`nin gelirinin yuzde 70`i, yilda uc kez basilan Reporters Without Borders For Press Freedom adli dergiden saglaniyor. Derginin her bir sayisinin tiraji yaklasik 200.000.

    NTV-MSNBC VE AJANSLAR

    08.11.2006 13:28

    Internet sansurcusu 13 ulke Fotoğraf & Resim Galerisi

    Resim Galerisinde Kayıtlı Resim Henüz Yok!

    2.100