Bilim ve Teknoloji
Motorola Linux tabanli telefonlari 2000`li yillarda yapmaya basladi. O donemde, Cin hukumetinin acik mimari yazilimlari ve isletim sistemleri tercih etmesi nedeniyle, ilk denemeler basladi.
Su anda pazarda en yaygin isletim sistemleri Symbian ve Windows Mobile. Ozellikle Symbian, Nokia tarafindan daha cok destekleniyor.
Linux`un pazar payinin az olmasina karsin bircok avantaji var. Acik mimari bir yazilim oldugundan, cep telefonu ureticisi, yazilim yazdirma konusunda bircok alternatife sahip.
Bu sayede istedigi yazilim firmasindan destek alarak, urunleri hizli bir sekilde piyasaya surebiliyor.
Ayrica Motorola`nin uydu alicilari gibi baska urunleri de Linux ile calisiyor. Bu sekilde entegre ev cozumleri yaratmak da mumkun gozukuyor.
Tum bu teknik farklarin disinda, Motorola`nin rakibi Nokia`nin Symbian isletim sistemini desteklemesi de onemli bir detay.
Farkli ulkelerdeki satis kanallari telefonlarin uzerine kendi pazarlarina ait yazilim cozumu koymayi istiyorlar.
Bu tur bir yaklasimin satislarini artiracagini dusunuyorlar, bu nedenle Linux cozumune daha sicak bakiyorlar.
(CNN Turk)
31.08.2006 11:00
0.634