0
23
Kullanıcı Adı / Şifre : Üye Olmak İstiyorum Şifremi Unuttum
IP : 38.103.63.61
Nemrut Dağı (1987), UNESCO nun Listesindeki Dünya Miraslarından Birisidir.
Antalya Resim
Eski Antalya
Anket
Yeni Antalyamiz.Com nasil olmuş ?
İdare Eder : 40
Çok Karışık : 17
Pek Bi Hoş : 24
Aslında Beğendim : 16
Wayy Be : 25
Bir Daha Açmıcam : 125

Toplam : 247
  • Sende Oyla
  • Kuresel isinma insanligi yok edebilir

    155 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

    Bilim ve Teknoloji

    Kanadali iki unlu bilimadami astrofizikci Hubert Reeves ve genetikci David Suzuki, kuresel isinmayadikkati cekerek, bunun insanlarin yeryuzunden yok olmasina dahi yol acabilecegi uyarisinda bulundu.

    Kuresel isinmaya kamuoyunun dikkatini cekmek amaciyla Kanada`nin Montreal kentinde duzenlenen ve 3500`den fazla izleyicinin katildigi konferansta iki unlu bilimadami, Dunya`nin kaynaklarinin asiri israfinin, insanlarin yok olmasina yol acabilecek bir isinmaya neden olabilecegine isaret ettiler.

    Aralarinda dinozorlarin da bulundugu cok sayida turun gecmiste yokoldugunu animsatan Hubert Reeves, `Yeni bir turun yok olmasina neden olabiliriz` dedi.

    Reeves, bu sorunu cozecek olanin da insan oldugunu, cunku kuresel isinmanin en az yuzde 90`inin nedeninin insan faaliyeti oldugunu ve bunu hesaba katmak gerektigini soyledi.

    David Suzuki de 1992`deki Rio ve 1997`deki Kyoto anlasmalarini imzalamasina karsin Kanada hukumetini sera etkisine yol acan gazlarin salimini azaltmakta uzerine duseni yerine getirmemekle sucladi.

    Suzuki, `Kanada, sera etkisi yaratan gazlarin salimini artirmaya devam ediyor, bu konudaki yukumluluklerini yerine getirmek icin gaz salimini yuzde 30 azaltmali` diye konustu.

    Montreal`de dun yapilan konferans, bu kentte 28 Kasim-9 Aralik arasinda yapilacak ve 3 binden fazla sivil toplum orgutunun katilacagiBM Iklim Degisiklikleri Konferansi`na hazirlik niteligi tasiyor.

    28.10.2005 14:31

    Kuresel isinma insanligi yok edebilir Fotoğraf & Resim Galerisi

    Resim Galerisinde Kayıtlı Resim Henüz Yok!

    0.614