25-05-2012
Forum

Ana Sayfa / Bilim ve Teknoloji / Kablosuz internet agi yayginlasiyor

Dunyanin en buyuk bilgisayar cipi ureticisi Intel ile yapilan isbirligi kapsaminda baslatilan kablosuz internet agi uygulamasi, dizustu bilgisayar kullanicilari icin sinirsiz ozgurluk sagladi.

Isbirligi kapsaminda, kablosuz internet erisim noktalarinin sayica cogalmasi, bu hizmetin halka acik alanlarda yayginlasmasi ve kuresel olcekte taninmasinin amaclandigini belirten yetkililer, 400`e yaklasan baglanti noktasinin, yil sonuna kadar 500`e ulasmasinin hedeflendigini soyledi.

Uygulamada, dizustu bilgisayarlar icin gelistirilen ilk butunlesik mobil islemci platformu olan Centrino Teknolojisi`nin kullanildigini ifade eden yetkililer, internet aglarinin, genellikle havaalanlari, oteller ve alisveris merkezleri gibi mekanlarda tercih edildigini kaydetti.

Yetkililer, uygulamanin Turkiye capinda daha genis kitlelere duyurulmasi ve faydalarinin anlatilmasina yonelik calismalarin da surdugunu belirterek, `Isbirligi kapsaminda Intel, Turkiye`deki Turk Telekom kablosuz Internet erisim noktalarini tum dunyadaki diger Intel onayli `Kablosuz Internet Erisim Alanlari` (Hotspot) listesine ekleyerek dunyaya da duyuracak. Boylece, internetten kopamayan turistler, Turkiye`de de calismalarini surdurebilecek. Yurticinde sik sik seyahat eden bir isadami, ya da internete baglanmak icin mekan arayan bir ogrenci, kullandigi dizustu bilgisayarla ihtiyac duydugu bilgi ve eglence dunyasina kolayca erisme imkani bulacak`dedi.

18.10.2005 10:50, 869 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

Diğer Yazılar
50 milyon virüse karşı mücadele verecekler
Güvenli İnternet Kullanımı için Öneriler
Cep telefonları ve Baz İstasyonları Denetim Altında
Antalya Buluta Taşınıyor
PTT`den posta tarihini değiştirecek proje
Trend Micro çocuk pornosuna savaş açtı
Görme Engelller için Araba Üretiliyor
Sonsuzluğun ve Evrenin İlk Fotoğrafları Çekldi
Kısmi Ay Tutulması
Google TV ve Internet
Youtube Yasağına Devam
Online Gold Rush- Geleceğin İnternet Perakendeciliği
Ferrariniz Takipte
MBIS`ten Yazılım Danışmanları Yetiştirme Programı
Türk Telekom`dan İTÜ`de Dev Ar-Ge Merkezi
Hewlett Packard yeni çevre raporunu açıkladı
Popüler isimleri aramak virüslere davetiye çıkarıyor
KOBİ’lerin Yüzde 92’si İnternete ADSL ile Bağlanıyor
Fujitsu Pc ve Notebook alanlara Windows 7'ye geçiş ücretsiz
Facebook kullanıcıları Dikkat !!!
Etiketler :

Foto Galeri

Bakir Dagi
Bakir Dagi