Kullanıcı Adı / Şifre : Üye Olmak İstiyorum Şifremi Unuttum
IP : 38.103.63.61
Üçkapılar şehir duvarlarının doğu kısmında kral Hadrian onuruna yaptırılmıştır.
Antalya Resim
Sen bir öküzsün
Anket
Yeni Antalyamiz.Com nasil olmuş ?
İdare Eder : 40
Çok Karışık : 17
Pek Bi Hoş : 24
Aslında Beğendim : 16
Wayy Be : 25
Bir Daha Açmıcam : 125

Toplam : 247
  • Sende Oyla
  • Cocuklari bilgisayar ve TV`den uzak tutun

    205 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

    Sağlık

    Prof.Dr. Darcan, kemik sagligi icin cocuklarin bu cihazlarin karsisinda hareketsiz kalmamasi gerektigine dikkat cekti.
    Cocuklukta ve ergenlikte yeteri kadar yapim saglanmaz ise 40`li yaslardan sonra kiriklara yol acabilen kemik erimesi hastaliginin kacinilmaz oldugunu aciklayan Prof. Dr. Darcan, ?Cocuklarda ve ergenlikte ne kadar iyi kemik kutlesine ulasilabilirse, eriskin donemde osteoporoz gelisme riski azalir. Eriskin yastaki kemik erimesinin onlenmesi buyuk olcude cocukluk donemindeki kemik sagligina baglidir`` diye konustu. Genetik yani aileden gelen ozelliklerin yuzde 60-70 oraninda, cevresel unsurlarin da yuzde 30-40 dolayinda kemik yapiminda etkili oldugunu aciklayan Prof. Dr. Darcan, ?Ailesel ozelliklerimizi degistiremedigimiz icin, en iyi kemik kazanimi saglayan ve kayiplari engelleyen cevresel faktorlere dikkat edilmesi onemlidir. Anne karninda, cocuk ve ergenlikte beslenme buyuk onem tasimaktadir. Hamilelik, bebeklik ve cocukluk doneminde yeteri kadar kalsiyum, fosfor ve vitamin alinmalidir. Kalsiyumdan en zengin besin maddeleri sut ve sut urunleridir. Sut ve sut urunleri ayni zamanda buyume icin gerekli proteini de icerir. Ornegin 5 yasinda bir cocuk en az iki bardak sut veya yogurt, 1 bardak sut veya yogurt ve 1 kibrit kutusu peynir yemelidir. Kemik sagligi icin ozellikle gunes isigi ile alinan D vitamini de gereklidir`` dedi.
    Asiri tuz ve protein alimi, gazli icecekler, cay, kahve, sigaranin idrarla kalsiyum kaybina da yol actigini aciklayan Prof. Dr. Darcan, ?Cay ve gazli-sekerli icecekler hicbir zaman sut ve sut urunlerinin yerini almamalidir. Icecek olarak ayran tercih edilmelidir. Bazi gazli icecekler kalsiyumun idrarla atilimini arttirir`` diye konustu.
    Gunde 10 kez sicrama hareketi yapan cocuklarin kemik yogunlugunun yapmayanlara gore yuzde 1.2 daha fazla oldugunu belirten Prof. Dr. Darcan, ?Kemiklerin ve kaslarin gerilmesini saglayacak turde hareketler kemik kazaniminin iyi olmasini saglar. Kemik sagligi icin cocuklarin bilgisayar ve TV karsisinda hareketsiz gecirdigi saatlerin azaltilmasi gerekiyor`` dedi.
    dha/milliyet

    13.02.2007 16:25

    Cocuklari bilgisayar ve TV`den uzak tutun Fotoğraf & Resim Galerisi

    Resim Galerisinde Kayıtlı Resim Henüz Yok!

    0.759