0
53
Kullanıcı Adı / Şifre : Üye Olmak İstiyorum Şifremi Unuttum
IP : 38.103.63.61
Xanthos-Letoon Ve Antik Lycian Şehirleri (1988), UNESCO nun Listesindeki Dünya Miraslarından Birisidir.
Antalya Resim
Kış uykusu, ayı, oyun
Anket
Yeni Antalyamiz.Com nasil olmuş ?
İdare Eder : 40
Çok Karışık : 17
Pek Bi Hoş : 24
Aslında Beğendim : 16
Wayy Be : 25
Bir Daha Açmıcam : 124

Toplam : 246
  • Sende Oyla
  • Talabani: PKK`yi ikna etmeye calistik

    66 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

    Dünyadan Haberler

    Irak Cumhurbaskani Celal Talabani, Turkiye`ye karsi PKK`ya hicbir yardimda bulunmadiklarini savunarak `Tam tersine PKK`ya karsi Turkiye`ye destek vermeye calistik. Bunun icin askeri cozum yolunun uygun olmadigi inancindayiz. Turkiye`de de bazi yetkililer bu inanci tasiyor. Ote yandan Turkiye ile anlasmaya varmasi icin PKK`yi ikna etmeye calistik` dedi.
    Celal Talabani, Irak Kurdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Kurndistan Bolge Baskani Mesut Barzani ve ABD`nin Irak Buyukelcisi Zalmay Halilzad ile toplanti yapti. Bolgedeki Kurt televizyonlarinin genis olarak yayinladigi habere gore, Talabani`nin, karargahinin bulundugu Suleymaniye kenti yakinlarinda bulunan Dokan kabasinda duzenledigi toplantiya Bolge Hukumeti basbakani Necirvan Barzani ve Irak Basbakan Yardimcisi Berham Salih de katildi. Toplantida basta Kuzey Irak bolgesindeki petrol anlasmazliklari olmak uzere Irak`ta artarak devam eden siddet olaylarinin gorusuldugu belirtilirken toplanti sonrasinda Talabani ve Barzani gazetecilerin sorularini yanitladi. Talabani, basin toplantisinda komsu ulkeler ile iliskileri gelistirmek icin calismaya devam ettiklerini belirterek `Turkiye ile olan iliskiler de daha da gucleniyor` dedi.
    Iki Kurt partisinin PKK`ya yardim yapip yapmadigina iliskin bir soru uzerine Talabani, `Biz iki parti olarak Turkiye`ye karsi PKK`ya hicbir yardimda bulunmadik. Tam tersine PKK`ya karsi Turkiye`ye destek vermeye calistik. Bunun icin askeri cozum yolunun uygun olmadigi inancindayiz. Turkiye`de de bazi yetkililer bu inanci tasiyor. Ote yandan Turkiye ile anlasmaya varmasi icin PKK`yi ikna etmeye calistik` dedi.
    Irak`in komsu ulkelerle dostluk iliskileri oldugunu soyleyen Celal Talabani, Iran`in Kuzey Irak`taki yerel yonetimin Basbakani Necirvan Barzani`yi resmi olarak davet ettigini anlatirken, komsu ulkelerden Suriye ve Kuveyt`le temas halinde olduklarini hatirlatti. Talabani, ?Turkiye ile iliskilerimiz gecmise, Turkiye Cumhurbaskani merhum Turgut Ozal donemine kadar uzaniyor. Diger ulkelerle oldugu gibi Turkiye ile dostluk ve kardeslik temelinde iliski kurmak istiyoruz`` dedi.

    TuRKIYE KuRT HALKINA YARDIM ETTI
    Peyamner Haber Ajansi`na gore, Talabani, Turkiye ile Kurt gruplari arasindaki iliskilerin duzeyi konusunda da `Iliskilerin guclendirilmesi icin calistik. Daha once de Kurt halki icin iyi bir yardimci idiler. Fakat Kerkuk meselesi, bir ic meseledir ve 140. madde ile uygun bir cozume kavusturulacak` ifadesini kullandi.
    ANKA/milliyet

    25.02.2007 14:54

    Talabani: PKK`yi ikna etmeye calistik Fotoğraf & Resim Galerisi

    Resim Galerisinde Kayıtlı Resim Henüz Yok!

    0.810