0
51
Kullanıcı Adı / Şifre : Üye Olmak İstiyorum Şifremi Unuttum
IP : 38.103.63.61
Aspendos antik tiyatrosunun kapasitesi 15.000 kişiliktir.
Antalya Resim
kaş - simena
Anket
Yeni Antalyamiz.Com nasil olmuş ?
İdare Eder : 40
Çok Karışık : 17
Pek Bi Hoş : 24
Aslında Beğendim : 16
Wayy Be : 25
Bir Daha Açmıcam : 124

Toplam : 246
  • Sende Oyla
  • Kuzey Irak`a NATO askeri onerisi

    56 kez okundu 0 kez tavsiye edildi.

    Dünyadan Haberler

    Oneri, Ingiliz Financial Times gazetesinde yayimlandi.
    Ron Asmus, `NATO anlamli bir amaca sahip olmak istiyorsa kuresellesmelidir`` baslikli yazisinda `Simdi 1990`lara baktigimizda bu yillarin firtina oncesi bir sessizlik oldugunu, soguk savasla radikal Islam ve terorizme karsi savas arasinda bir gecis donemi oldugunu goruyoruz` ifadesini kullandi.
    Yazar Asmus, `Ancak bu yeni tehditler kendini gosterdikce, NATO buna ayak uyduramadi. ABD ve AB, Kuzey Afrika`dan Ortadogu`ya Afganistan`dan Orta Asya`ya uzanan ve hergun daha da buyuyen bir `kriz ekseni` tehdidiyle karsi karsiyadir. Iste bu nedenle NATO da kendini yenilemelidir` diye yazdi.

    `NATO sicak noktalarda yok`
    1960`larin basindaki Kuba fuze krizinden bu yana kuresel istikrara yonelik en buyuk tehdidin bu bolgelerdeki istikrarsizlik oldugunu belirten yazar, NATO`nun bu gibi sicak noktalarda bulunmamasina dikkat cekti.
    Asmus, kendini yenilemis bir NATO`nun hala bazi seyleri degistirebilecegine isaret ederken, bunlardan birinin Irak oldugunu belirtti.
    Asmus, `Irak`in butunlugunu surdurmek icin elimizden gelen herseyi yapmak zorundayiz ama ulkenin parcalanabilecegi de acik. Bu NATO uyelerini dogrudan etkileyecek, en cok da Turkiye`yi. Bu tehlikeyi azaltmanin en iyi yolu Irak ic savasinin tasmasini onlemek amaciyla NATO`nun Kuzey Irak`a asker sevketme hazirligina baslamasidir` diye yazdi.
    Yazar, NATO`nun daha once Guney Lubnan`a asker gondermedigini animsatarak, senaryolar goz onune alindiginda NATO`nun buraya da asker gondermeye hazirlanmasi gerektigine dikkat cekti.
    Asmus, ittifakin ayrica Ortadogu`da siyasi diyaloglarini genisletmesi gerektigini de vurguladi. Yazar, `Bati Iran`in nukleer amaclarini engellemeye calisirken bile NATO`nun Korfez ulkeleri ve Israil ile iliskilerini derinlestirmesi gerekir. 10 yil onceki Balkan etnik temizligi NATO`yu nasil canlandirdiysa bugun Darfur`da yasanan korkunc durum da ayni seyi yapmaliydi` diye yazdi.
    cnnturk

    07.02.2007 15:03

    Kuzey Irak`a NATO askeri onerisi Fotoğraf & Resim Galerisi

    Resim Galerisinde Kayıtlı Resim Henüz Yok!

    2.376