Dünyadan Haberler
Uzun yillar once Vietnam savasina karsi duzenlenen gosterilerde aktif rol almasiyla un kazanan sinema oyuncusu Jane Fonda, 34 yil aradan sonra ilk kez Washington`daki savas karsiti protestoya katilarak, `sessiz kalmak artik bir secenek degil` dedi.
Aktor Sean Penn de ABD Kongresi`nin, Irak savasini durdurma yonunde etkili onlemler almamasi durumunda 2008 secimlerinde halk tarafindan cezalandirilacagini soyledi.
Mitingde, sinema oyunculari Susan Sarandon ve Tim Robbins de yer aldi.Washington`daki gosteriye silahli kuvvetlerin bazi muvazzaf mensuplari da sivil kiyafetle katildi. Hava Kuvvetlerinde istihbarat alaninda uzman cavus olarak gorev yapan 26 yasindaki Tassi McKee, yurtseverlik duygulariyla silahli kuvvetlere katildigini, ancak Irak`ta gorev yaptiktan sonra `soylenen yalanlari anladigini` anlatti.
Gosteride yer alan Demokrat Partili milletvekili ve Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Baskani John Conyers, Kongre`nin Irak savasi odenegini kesebilecegi yonunde Bush`u uyardi.
ABD`nin en batisindaki California eyaletinde de San Francisco, Los Angeles ve Sacramento kentlerinde protesto gosterileri duzenlendi.
aa
28.01.2007 14:47
1.832